Ještě k První obraně

 Ono prostě ten svět, ty kulisy a všechno tohle, tak při psaní se můžu soustředit pouze na to. Další výhoda je to, že v podstatě můžu vymýšlet tohle moje univerzum téměř za nulových nákladů Ve Wordu ty stránky nic nestojí. elektřina - to člověk musí platit tak jako tak a místo? Dneska je něco, co zabírá mb a člověk si může kupovat tmísto v řádech pár TB za pár stovek, to je prostě kapka v moři. Jinak proč vlastně takhle veřejně nic není? Jsou to především ty korektury. Kontrola toho, aby všechno sedělo. Jediný příběh, který byl takhle zkorektován a byl 2x-3x přečten je vůbec ten první. Právě ten, který má být nahrazen tou ´lepší´, mnohem kondenzovanější a plynulejší novou verzí. Na které pracuji v současnosti. Ty starší příběhy by se stále počítali, ovšem výchozí bod bude ta nová verze. A vlastně proč se to jmenuje První obrana? Souvisí to z názvem jedné té tajné organizace (její pozdější název je Strážci lidstva. Rozumíte, jako jsou Strážci galaxie, tak mě napadli Strážci lidstva) a tím, co je vlastně jejím účelem. jejím posláním. Jako jedna z výhod toho, že to dosud dělám pro sebe je že to tomu můžu dát tolik času, kolik je jenom potřeba. Jako ta nová verze První obrany stále potřebuje ještě nějaké další stránky.

A ty ostatní starší příběhy? Tam ta korektura zcela chybí, ty jsou prostě v hodně surovém stavu, téměř tak jak jsem to napsal.
Dalším z důvodů (proč jsem se pustil do vytváření mého vlastního univerza) je ta moje představa o budoucnosti. Myslím si totiž, že díky všem těm změnám, díky nástupu stále sofistikovanějších technologií budou mít lidé stále více času pro sebe. Že nějak budou muset vyplnit čas. No a když nepracujete, a když budete díky těm technologickým změnám pracovat mnohém méně, tak jak budete vyplňovat čas? Co je jedním z hlavních součástí života? Jedním z toho je zábava. Kdo může vydělat na tom, že lidé budou mít více času na zábavu? Ty co poskytují zábavu. Filmy, seriály, hry, hudba, to je jedno. Když máte něco, co může lidi zabavit, tak si myslím, že máte něco, co se může do budoucna hodit. Zvláště když máte něco svého. Svoji vlastní značku,, svoji vlastní IP. Myslíte že AI nezasáhne i tu kreativní oblast? Jenom si to představte - máte ohromný zábavný konglomerát, který má pod sebou X značek. Představte, že byste měli jednu vysoce vyspělou AI, která by sama dokázala třeba vyrenderovat a napsat celou řadu animovaného seriálu. Sama vytvořit kompletní film. A tak dále. Jak by jste na tom byli z pohledů těch co tvoří obsah pro tyhle IP? V dost nevýhodné pozici. Ale jako vlastník těch IP, těch značek? Byli byste v té nejlepší možné pozici. .
To se mi líbí
Okomentovat
Sdílet

Komentáře

Oblíbené příspěvky