Osamělost - ohromný problém. Musku, to je jedna z oblastí kam by jsi mohl upřít svojí pozornost

 Víte, je neuvěřitelné v čem všem se Musk angažuje, myslím tím ta šíře těch jeho projektů. Ale je tady ještě jedna oblast, kde by se mohl angažovat. A to sice osamělost. Já sice vím, že si teď říkáte že přece ty seznamky a tak, ale ty nejsou samospásné řešení.Stejně tak to potkání naslepo. A prostě člověk se může snažit, ale prostě ta druhá osoba nepřichází. A jako pokud proti tomuhle člověk není odolný, tak trpí. Najděte si to, prostě to má ty psychické i fyzické dopady. Jasně,máme ty chatovací programy, chatovací AI, ale ta nemá fyzické tělo, nemůže s ní jít třeba do kina nebo něco takového. A takový ty dražší umělé-silikonové panny na tu jednu věc? Některé typy už mají AI, ale nedokážou se pohybovat. A sex není láska, přítomnost toho druhého. Robotická bytost sice není člověk, ale dokud by člověk nenašel tu svoji lidskou lásku, mohl by mít podporu v tom Androidovi. Činští muži by se jistě rádi zbavili strachu, že tam díky politice jednoho dítěte možná budou muset zůstat sami. Třeba celý život. Taky ty dívky z okolních zemí by jistě nemuseli mít strach že skončí v Číně jako taková nevěsta pro nějakého Číňana. Problém je ten, že tady není žádné pokročilé spojení plně autonomního robota, ať už jakéhokoliv pohlaví, a pokročilé AI v něm, která by se přibližovala k té lidské. Prostě plnohodnotná pomoc pro osamělé lidi, která by se přibližovala lidskému partnerovi. Potom by bylo na každém, jakému ´druhu´ dá přednost.


Ale to by nebylo jenom pro ty osamělé lidi. Představte si,jakby se ulevilo personálu, který se stará o druhé v nějakých domovech,v nemocnicích,hospicech. Každý kdo by potřeboval péči druhého, pokud by se snížila dostatečně cena jakéhokoliv pokročilého robota/androida s lidskou AI, tak by mohl dostat svého vlastního pečovatele. Sice ne lidského, ale s dostatečně vyvinutou formou emocí-empatie, třeba i umělé vytvořené, by to myslím nebyl žádný problém. Nebo pro všechny co se nějak octli na okraji společnosti, každému by se mohl věnovat jeden z těch dostatečně vyvinutých robotů/androidů. V symbióze s těmi lidskými pracovníky, co by tam už byli, v budoucnu.

Zatraceně, proč nemáme Atlase v nějakém tělu Realdoll s nějakou tou AI z těch chatovacích programů. Co se týče pohybu, tak Atlas se už slušně dokáže pohybovat, podle těch videí

Komentáře

Oblíbené příspěvky